Wat is een retraite?

Wat is een retraite

Geregeld krijg ik de vraag, soms wat aarzelend, want blijkbaar vinden mensen het lastig om toe te geven dat ze niet weten wat een “retraite” is.

En eigenlijk snap ik dat heel goed, want veel mensen weten wel wat stress is, of zeggen, ohh, ik zou er best even “uit” willen, onthaasten is ook nog zo’n term, maar waar en hoe en wanneer en met wie?

Van oudsher worden retraites georganiseerd in het kader van georganiseerde religies. Het is een manier om je af te zonderen van de buitenwereld en om spiritueel zelfonderzoek te doen. Het is een geestelijke oefening die vaak plaatsvond in een klooster of een speciaal daarvoor opgericht centrum en waar je onder begeleiding/hulp van een “leider” de mogelijkheid krijgt om een aantal dagen te mediteren.


f3630cf695png

Voor Wie

De retraites van Unieke Weekenden zijn zeker iets voor jou als je behoefte hebt om even een paar dagen met jezelf te kunnen zijn. In een andere omgeving, waar niets hoeft en alles mag.

Waar je mensen ontmoet die het ook heerlijk vinden om even de hectiek van alle dag achter zich te laten. En die zich willen onderdompelen in een andere omgeving.

Vaak zijn het mensen die snappen dat er meer is, of in ieder geval het wel mooi vinden om daar even aan te proeven. Die willen voelen en hiervoor een handreiking krijgen. Die geïnteresseerd zijn in Oosterse filosofie en bewegingsleer.

Mensen die willen ervaren, beleven, bezinnen en daardoor misschien wel bezielen.


9d4a9aa4edpng

Er zijn retraites voor particulieren, voor singles en voor ZZP-ers. De data hiervoor wisselen geregeld, afhankelijk van wat zich aandient, dus houdt de website in de gaten!

Daarnaast zijn er retraites voor het zakenleven, zodat je met je team, je organisatie of je management op retraite kunt. Dit is op aanvraag, zodat we af kunnen stemmen op de behoefte. En dit kan ook een meerdaagse retraite zijn door de week.

Waar

Om direct te voelen dat we in een omgeving zijn waar je echt tot rust kunt komen is er gekozen voor een Indiaas klooster in een bosrijke omgeving. Op het moment dat je aan komt rijden voel je al dat dit een omgeving is waar je echt tot rust kunt gaan komen.

Er hangt een bijzondere sfeer, je hoort de vogels fluiten, kunt vosjes zien lopen en je kunt mensen ontmoeten die in de kloostergemeenschap wonen.

Wij nemen deel aan diverse ceremonies. Hoe bijzonder is dat!


Waarom

Vaak zitten mensen te veel in hun hoofd. Door wat er nog moet, door aangeleerd gedrag, door de hectiek van alles wat nog moet. Soms is het lastig om in je eigen omgeving los te komen van verplichtingen en verwachtingen van anderen en van jezelf.

Daarom biedt Unieke Weekenden je de gelegenheid om in een andere omgeving los te komen van je dagelijkse leven.

Waar je uitgenodigd wordt om te voelen (via geleide meditaties), te bewegen op een andere manier (via Chinese yoga en Chi Neng Qi Gong en stiltewandelingen) zodat je je lichaam voelt en hoort zonder prestatie en waar je gewoon mag zijn.

Je wordt geraakt, aangeraakt en uitgenodigd mee te doen. Geheel vrijblijvend.

Je wordt uitgenodigd om steeds bij jezelf te blijven. Gericht op jezelf.

Door een diversiteit aan te bieden kun je proeven van verschillende oosterse facetten. Van vegetarisch eten, tot oosterse massage, stiltes, meditaties en yoga. Ook word je uitgenodigd om verschillende ceremonies bij te wonen. Voorop staat dat jij kunt gaan voelen en genieten.

Alles onder professionele begeleiding.


Wanneer

De weekenden worden eens in de 2 maanden gegeven. Echter er zijn wel verschillende doelgroepen. Het eerste weekend voor particulieren is op 7-8-9 december 2018.

Het is inclusief 2 overnachtingen en vol pension, inclusief alle maaltijden (vegetarisch)

Klik hier voor het Programma en extra informatie over het retraite weekend van Unieke Weekenden


Vragen en antwoorden

Ik ben niet religieus, dus is het dan niets voor mij?

Nee hoor, dat is zeker ook niet nodig. We gaan ervaren hoe oosterse religie en filosofie bijdraagt aan een gevoel van rust. Het programma is geheel vrijblijvend, dus als er iets is wat je niet wilt ervaren, dan hoeft dat ook niet

Ik heb nog nooit gemediteerd of yoga gedaan, is dat erg?

Nee hoor, we gaan maar kort mediteren of yoga doen. Het is een vriendelijk weekend waar iedereen iets zal vinden wat hem/haar aanspreekt

Ik vind het altijd zonde dat het dan na zo’n weekend weer klaar is en ik zou graag ook in mijn gewone leven doorgaan met wat ik geleerd heb.

Dat kan, want het unieke bij Unieke Weekenden is ook dat je tools en informatie mee krijgt zodat je het geleerde makkelijk thuis door kunt zetten

Ik heb een allergie, wordt daar rekening mee gehouden?

Absoluut, de maaltijden zijn vegetarisch, echter als je een bepaalde allergie hebt kun je dat een week van tevoren nog doorgeven zodat we daar rekening mee kunnen houden

Wat moet ik me voorstellen bij een Indiaas klooster?

Eigenlijk is het mooi om dat te komen ervaren. Je zult mensen tegenkomen die daar wonen en die hun geloof daar tot hun recht laten komen. Eigenlijk wordt er een stukje India naar Nederland gehaald. En iedereen heeft zijn eigen verhaal en achtergrond. Zo ook jij. Religie staat daar dan weer los van. Wat wel fijn zou zijn is als je open kunt staan voor de waarden en normen van iedereen in het weekend. Wij hebben ons eigen programma, echter zelfs hiervoor geld dat niets hoeft en alles mag


Leuk als jij tot rust wilt komen op één van de Unieke Weekenden, wij verwelkomen je graag!

Voor meer informatie

Kijk op de website van unieke weekenden www.uniekeweekenden.nl en like de zakelijke Facebookpagina fb.me/uniekeweekenden

Namasté


b6b3041c3bpng

Mariëtte Cobben

Organisator Unieke Weekenden

www.uniekeweekenden.nl


Trainer, Coach en Chinees geneeskundig therapeut

www.energiekenuniek.nl